Actueel

Nieuws

Duurzaamheidscafé wonen Rabobank Amerstreek Lokaal nieuws vrijdag 10 mei 2019

Duurzaamheidscafé wonen Rabobank Amerstreek

Een duurzaam huis kan veel opleveren, niet alleen voor het milieu, maar ook voor jou als (toekomstig) woningeigenaar. Weet jij al welke mogelijkheden er zijn?

Duurzaam wonen

Ieder huis kan energiezuinig zijn. Als je maar weet waar te beginnen. We helpen je hierbij graag op weg. De Rabobank stimuleert energiezuinig en duurzaam wonen. Door het verduurzamen van je huis makkelijker te maken, willen we alle woningen in Nederland energiezuiniger maken. Doe je mee?

Duurzaamheidscafé

Heb je ook interesse in meer wooncomfort, een lagere energierekening én wil je goed zijn voor het milieu? Laat je dan informeren tijdens ons Duurzaamheidscafé Wonen op maandag 27 mei 2019 . Wij ontvangen je graag om 19.00 uur bij Rabobank Amerstreek , Distributieweg 15 te Oosterhout.

Tijdens het Duurzaamheidscafé nemen we je mee in alles wat met Duurzaam Wonen te maken heeft. Daarna is er gelegenheid om je vrijblijvend te laten informeren over wat het voor jou persoonlijk kan betekenen. Zien we jou op maandag 27 mei?

Hoeveel heb jij straks nodig voor de aankoop van een eigen huis? Lokaal nieuws woensdag 10 april 2019

Hoeveel heb jij straks nodig voor de aankoop van een eigen huis?

Vier op de tien Nederlanders heeft een huurwoning. Een huurwoning kan in sommige gevallen gunstig zijn, omdat het je bijvoorbeeld flexibiliteit biedt. Of omdat je recht hebt op een huurtoeslag. Maar de samenleving verandert, de overheid trekt zich terug. We moeten steeds meer zelf zorgen voor het opbouwen van een spaarpotje voor later. Een koophuis speelt hier een belangrijke rol in. Een koophuis is alleen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je hebt bijvoorbeeld eigen geld nodig als je een huis wilt kopen.

Wist je dat je:

met een koophuis vermogen kunt opbouwen
in 2018 nog maar maximaal 100% van de woningwaarde mag lenen?
dus eigen geld nodig hebt voor bijkomende kosten?
een aantal bijkomende kosten kunt aftrekken van de belasting?
er goed aan doet om nu al te beginnen met het opbouwen van een vermogen, zodat je straks je droomhuis kunt kopen?
voor een verbouwing onder bepaalde voorwaarden wel een hogere hypotheek kunt krijgen

Een koophuis levert vermogen op

Over de lange termijn is er vrijwel altijd sprake van een stijging van de woningwaarde. Gemiddeld 2,4% per jaar. Natuurlijk kunnen de huizenprijzen ook dalen. Kocht je volgens het CBS in 2004 een huis van gemiddeld € 210.000, dan is de waarde eind 2017 gestegen naar € 265.000. Een waardestijging van € 55.000 dus, in 13 jaar tijd. Veel mensen lossen tegenwoordig af op hun hypotheek, waardoor je naast de waardestijging ook een spaarpotje opbouwt. Dit bedrag zit natuurlijk vast in je woning, maar komt vrij als je je woning verkoopt. Zo kun je op termijn met je overwaarde al een deel van je volgende woning direct betalen, zodat je je hypotheeklasten lager kunt houden.

Wat heb jij straks nodig?

Heb je weleens nagedacht over een koophuis? Een koophuis is van jezelf en bovendien wordt je huis vaak meer waard door de jaren heen. Een koophuis draagt zo bij aan jouw vermogensgroei. Een belangrijk fundament dus voor een financieel gezond leven. Zorg dat je weet welk bedrag je straks nodig hebt voor jouw droomhuis. Doe de check op Rabobank.nl/strakshebjehetnodig.

Heb je nog vragen? Kom gerust langs bij Rabobank Amerstreek of bel met één van onze Financieel Adviseurs op telefoonnummer 0162-588 100.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Drimmelen.

Aanmelden